ALGEMENE VRAGEN

Er zijn verschillende typen afbeeldingen, zoals .jpg .png en .pdf. Maar welke afbeelding kan ik nu het best gebruiken om op kleding te drukken?

In principe heeft een .jpg of .pdf vaak de hoogste ‘resolutie’, de resolutie drukken we uit in DPI wat Dots Per Inch betekent. Een afbeelding van 300dpi is vaak van goede kwaliteit, maar uiteindelijk hangt de kwaliteit van een afbeelding af van hoe en hoever je de afbeelding kunt vergroten.
Daarnaast heeft een .jpg geen transparantie, dit betekent dat het geen doorzichtige delen bevat (vaak wordt dit wit). Een .png of .pdf heeft deze transparantie wel, mits deze juist is opgemaakt in een fotobewerkprogramma.
Een .png is gemaakt voor veel verschillende typen media en het meest geschikt voor verschillende verschillende doeleinden omdat het bijna altijd gelezen kan worden door een computer. In tegenstelling tot een .pdf, waar niet ieder systeem raad mee weet als afbeelding.
Wij raden daarom aan om een hoge resolutie afbeelding te gebruiken in .jpg of .png. Wij raden grote afbeeldingen aan van minimaal 1000 pixels bij minimaal 1000 pixels (h x b) omdat verkleinen van een afbeelding nooit zorgt voor een verlies van scherpte en kwaliteit in tegenstelling tot wanneer je een afbeelding vergroot. Dan wordt het korrelig.
Heeft u een vectorbestand (.ai of .eps) dan kunt u deze het best nasturen, omdat kwaliteit bij dit type afbeeldingen gegarandeerd is doordat hier niet gewerkt wordt met pixels maar met lijnen/paden.
Wij raden u aan om bedrukte kleding NOOIT warmer te wassen dan 40 graden celsius en het liefst op 30 graden celsius! Daarnaast mag u nooit met warme elementen zoals een strijkijzer over de bedrukking/borduring strijken. Hierdoor verbrand de bedrukking. Ook het gebruik van wasverzachter is niet aan te raden.
Het gebruik van een droger is niet ideaal, hierdoor raden wij aan bedrukte kleding altijd te drogen door het uit te hangen.
Lees altijd de bijgevoegde wasvoorschriften.
U kunt in ieder geval uit gaan van een regular fit met normale maatvoering, mits anders vermeldt.
Raadpleeg ook de maattabel bij ieder product.
Drukjeshirtje.nl heeft een groot assortiment aan bedrukte kleding, sommige kleding is van hogere kwaliteit. Het materiaal is hierbij wat beter, de pasvorm is iets mooier en de afwerking is van hoger niveau, denk hierbij aan naden en stiksels.
De standaard collectie is vooral scherp geprijsd, maar dit betekent niet dat de kleding van slechte kwaliteit is.

Als je klaar bent met het ontwerp, dan plaats je het kledingstuk in het winkelmandje. Je kunt je bestelling nu afronden of een nieuw kledingstuk selecteren en ontwerpen.

U kunt uw bedrukte kleding afrekenen via internet bankieren (iDeal). Bedrijven die bedrijfskleding afnemen kunnen op aanvraag op factuur kopen met een betalingstermijn van 14 dagen.

WINKEL VRAGEN

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@drukjeshirtje.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Wanner wij uw betaling hebben ontvangen drukken en vesturen wij binnen 5 werkdagen uw kleding. U kunt ook gebruik maken van spoedorder, je bestelling wordt dan binnen 3 werkdagen bedrukt en verzonden. Hier zit wel een spoedtoeslag aan verbonden, daarnaast is dit alleen mogelijk bij T-shirts.

De prijs voor het bedrukken van kleding is erg afhankelijk van het kledingstuk, de kwaliteit en hoeveelheid. Een hoodie is vanzelfsprekend duurder dan een t-shirt en een polo goedkoper dan een vest.

Bovendien bepaalt de hoeveelheid bedrukking ook voor een groot deel de prijs. Iedere regel tekst kost €3,00 en een afbeelding of logo €8,00.

Kleding borduren is prijziger en kan vanaf 3 stuks. De opstart kosten zijn €20,00. Een kleine tekst of logo van maximaal 10 x 10 cm kost €12,50, een groter logo 13 x 18 kost €16,50 en nog iets groter 20 x 35 cm kost €22,50